You Are Here: Home » Salut » Tipus de pastilles per aprimar

Tipus de pastilles per aprimar

La febre per aprimar-se que domina a mig món ha fet que proliferin a la televisió , la ràdio i a internet els anuncis de pastilles i productes per aprimar  que poden adquirir-se a farmàcies, parafarmàcies , herbolaris i fins i tot supermercats.

Algunes d’aquestes pastilles per aprimar poden inclús incloure certes vitamines i minerals. Les vitamines , els minerals i les herbes són els més populars entre els suplements dietaris . Poden presentar-se en pols o líquid, i es poden prendre barrejat en el menjar o begudes .

Les preguntes que a tots ens sorgeixen són : serveixen per a alguna cosa ? De què estan compostes ? Són perilloses  per a la salut? , Es poden prendre per compte propi ?

Tipus de pastilles

La majoria de les pastilles i fàrmacs per aprimar , ja siguin amb o sense recepta mèdica , diuen tenir efectes diürètics , moderadors de la gana i crema greix:

  • Diürètics i laxants : pastilles o infusions a base de dent de lleó , te verd , bedoll , carxofa , pruna … plantes conegudes per les seves propietats diürètiques i digestives . Són eficaços en cas de problemes digestius i de retenció de líquids o problemes de restrenyiment. Normalment el que fan és eliminar líquids , de manera que la baixada de pes pot resultar enganyosa i tornar a recuperar-se en poc temps .
  • Disminució de l’absorció de greixos : poden ajudar a disminuir l’absorció de greixos en l’organisme , concretament en l’intestí . A les farmàcies , parafarmàcies i herbolaris hi ha nombrosos preparats a base de plantes que pretenen utilitzar aquest mecanisme . No obstant això , l’únic fàrmac amb efectes provats en aquest sentit és el Xenical®  que únicament s’empra sota prescripció mèdica.
  • “Treu la gana” : hi ha productes que intenten moderar la gana a base de fibres que s’inflen a l’estómac i donen sensació de sacietat . Solen prendre’s entre 10 i 30 minuts abans dels àpats . Precaució: no s’aconsellen si es té l’intestí delicat i s’ha de vigilar de no seguir una dieta rica en fibra mentre es prenen.

Ajuda professional per aprimar-se

El dietista-nutricionista és el professional de la salut que pot ajudar-te a aprimar amb totes les garanties. Si el problema del teu excés de pes està relacionat amb el teu comportament alimentari , potser necessites l’ajuda d’un psicòleg.

Les persones que senten gana massa sovint poden aconseguir una major sensació de sacietat menjant més fruites i llegums, aliments rics en fibres i baixos en calories .

Exercici físic per aprimar-se

D’altra banda, augmentar la despesa energètica és la millor manera d’aprimar-se : una excessiva aportació calòrica seguida d’una baixa despesa energètica equival quasi sempre a quilos de més. Si et costa reduir la quantitat de menjar que ingereixes el que hauries de fer és augmentar la despesa calòrica . En aquest cas has de tenir en compte que seguir un règim hipocalòric i augmentar l’activitat física són els únics mètodes eficaços per cremar calories .

Scroll to top