You Are Here: Home » Salut » Les dones i el fitness

Les dones i el fitness

Fitness per a dones

Fitness per a dones

El món del fitness també està pensat per les dones. Jutjant per les revistes, els anuncis de la tele i els equipaments dels gimnasos, sembla que el cos femení està condemnat a fer hores de gimnàs i màquines, tot combinat amb dietes hipocalòriques baixes en grasa.

Quan una dona pregunta “com he de menjar i entrenar per a millorar el meu cos?”, la resposta habitual sol ser “de la mateixa manera que un home”.

El fitness de les dones és diferent al fitness dels homes

Una dona ha de menjar de manera suficient. Això vol dir menjar lliurement, menjar aliments de debò, i oblidar-se de comptar porcions d’aliments i calories.

Una dona que practica fitness ha de entrenar amb força i prioritzar guanyar múscul. D’aquesta manera millora el metabolisme i genera un cos bonic i femení, no “inflat” o voluminós com moltes dones pensen.

Cremar greix

Quan les dones intenten competir amb els homes al terreny de la pèrdua de greix tenen les de perdre perquè la biologia femenina es rebel·la.

La naturalesa no pensava en un cos de dona amb els abdominals marcats. Al contrari, entre les seves prioritats alhora de pensar en el cos femení estaven la supervivència i la procreació. Fisiològicament a les dones els costa més perdre greix, especialment a la zona gluteofemoral (cel·lulitis).

Com lliurar-se de la cel.lulitis?

És la seva naturalesa, contra la que moltes dones especialment motivades lluiten fent ús de la perillosa equació de calories ingerides menys calories gastades, és a dir, mengen menys i entrenen més. Aquesta combinació de poc combustible (baixa ingesta calòrica) i molt estrès físic (exercici) acaba a molts casos danyant la seva salut. A llarg termini es presenten múltiples problemes, com per exemple la pèrdua de massa òssia.

La única resposta des del terreny del fitness per eliminar la cel·lulitis i la “pell de taronja” està en realitzar exercicis específics: caminar al menys mitja hora al dia per enfortir les cames, fer footing, jugar al tennis, practicar l’esquí aquàtic i l’aeròbic.

Scroll to top