You Are Here: Home » Salut » Creatina: suplement per esportistes

Creatina: suplement per esportistes

La creatina és un dels suplements per a esportistes més populars, utilitzat habitualment per aixecadors de peses, boxejadors, gimnastes i atletes.

Per què és tan popular la creatina en els gimnasos ? En poques paraules, perquè funciona i funciona bé. Diversos estudis sobre la creatina han demostrat la seva eficàcia per augmentar la massa muscular, la força muscular, la talla dels músculs i el rendiment esportiu en general. Per aquestes raons l’ús de la creatina s’ha popularitzat tant en homes com en dones esportistes.

Com prendre la creatina

Per aquells que es pregunten com prendre creatina la resposta està en el tipus de suplement que s’hagi de prendre. La creatina és un suplement dietètic disponible per prendre per via oral. Els suplements de creatina en pols es barregen amb l’aigua per obtenir una beguda energètica ; també hi ha suplements de creatina líquida llista per prendre.

Quan prendre la creatina

Es recomana prendre creatina cada dia a la mateixa hora. Recents estudis posen de manifest que no hi ha diferències significatives entre prendre creatina abans de l’entrenament o després.

La creatina està indicada per a tots els esportistes

En definitiva, si bé la creatina s’usa principalment per guanyar massa muscular, és ideal com a suplement tant per a culturistes com per a corredors. Es tracta d’un suplement que millora la potència, la força, la velocitat i la massa magra. La creatina ajuda igualment a reduir el temps de recuperació després de realitzar exercicis intensos. Prendre les dosis recomanades de creatina no presenta riscos a llarg termini per a la salut dels esportistes.

Scroll to top