You Are Here: Home » Salut » Aprimar-se fent esport: deu maneres diferents

Aprimar-se fent esport: deu maneres diferents

Aprimar-se, sentir-se bé , desconnectar … Són moltes les raons per les quals metges i psicòlegs recomanen fer exercici físic, però no tothom ha de fer-ho de la mateixa manera. Ja sigui perquè se’ns surt del pressupost, ens agafa lluny de casa, ens avorreix o simplement, no ens agrada l’ambient d’un espai ple de gent suada ensenyant els seus músculs, no tots estem disposats a apuntar-nos a un gimnàs. Però això no és obstacle per fer exercici.

Avui en dia s’han popularitzat els gimnasos, però la realitat és que fins fa molt poc la majoria de la gent practicava exercici fora d’aquests, ja sigui treballant, desplaçant-se a peu o jugant a futbol amb els amics. Apostar per cert tipus d’activitats a l’aire lliure és una bona alternativa per aprimar-se, combatre el sedentarisme i divertir-nos.

1 . Apunta’t a un equip

En gairebé tots els municipis d’arreu del país hi han lliguetes esportives de futbol, bàsquet, voleibol, handbol o qualsevol altre esport. Una bona idea per esquivar la mandra que pot donar-nos fer esport és apuntar-nos amb els nostres amics a una d’aquestes lligues. Per molt dolents que sigueu, aneu a divertir-vos fent exercici. Si no tens prou coneguts interessats en apuntar-se a un equip sempre pots buscar-ne un al teu barri: gairabé sempre calen nous jugadors .

2 . Caminar també es fer exercici

Passejar és la manera més senzilla de fer exercici. Només cal canviar la rutina amb què ens desplacem al nostre lloc de treball i deixar de banda el cotxe o el transport públic per cremar unes calories de més. Una altra bona idea és fer passejades per llocs que no coneguis de la ciutat: és entretingut i caminaràs més temps sense cansar-te. Un consell : si comences a caminar de forma rutinària i vols cremar cada vegada més calories, tracta d’anar accelerant el pas a poc a poc. Caminant ràpid es fa molt més exercici que caminant lent.

3 . Fes la teva pròpia taula d’exercicis al parc o a casa

La pràctica totalitat dels exercicis que realitzem en un gimnàs poden replicar-se en un parc o a casa. Per realitzar exercicis aeròbics i de força no necessites més que un parell de sabatilles , roba esportiva i , com a molt , algun banc on recolzar per fer certs exercicis . Seguint una simple rutina de vuit exercicis, tres vegades a la setmana i durant una hora , aconseguiràs aprimar i tonificar el teu cos .

4 . Aprofita les webs de descomptes

A les pàgines en les que s’ofereixen cupons de descomptes – com Groupalia, Groupon, Let ‘s Bonus … – trobaràs moltes ofertes relacionades amb cursos esportius o activitats d’aventura de tot tipus. Els preus solen ser atractius i ens poden animar a sortir més de casa sense gastar un dineral. Qui vol anar a fer ràfting o esgrima ?

5 . Running

L’atletisme o running com ens agrada dir ara, és sens dubte l’esport de moda . Potser és pel barat que resulta – n’hi ha prou amb unes sabatilles – , perquè es pot fer en qualsevol moment , o per l’enorme tirada que tenen les curses populars . Sigui quina sigui la raó, la veritat és que cada vegada corre més gent . No cal gran cosa per començar a córrer : a mesura que anem agafant forma podrem abordar distàncies més llargues en menys temps. Una bona manera d’animar a practicar atletisme de forma constant és apuntar-se a una cursa popular de 10 quilòmetres, la distància més accessible per als debutants. Si la teva meta és participar en la competició i finalitzar estaràs més motivat per sortir a córrer cada dia.

6 . Puja a la muntanya

Tenint en compte el muntanyenc que és el nostre país, el senderisme és una fantàstica opció per fer esport els caps de setmana. En molts casos, n’hi ha prou fer una mitja hora de viatge per arribar a un parc natural, calçar-se les botes i pujar una muntanya. En un dia d’excursió cremarem moltes més calories que en una sessió de gimnàs, amb l’afegit de visitar un espai molt més agradable .

7 . Fer les feines de la casa

Sí, es pot netejar la casa alhora que es fa exercici, matant així dos ocells d’un tret. Posa’t roba còmoda i tracta de realitzar les tasques a un ritme més ràpid del normal si el que vols es cremar més calories i aprimar-te. Els nostres treballs sedentaris són una de les grans raons per les que en les societats desenvolupades hi ha cada vegada més persones amb sobrepès; per això és recomanable que, en el nostre temps lliure , tractem de fer activitats que ens obliguin a moure’ns .

8 . Apunta’t a un voluntariat

Treballar com a voluntari no només és una de les estratègies més intel · ligents per ser feliç  i fer feliços els altres, a més pot ser una bona manera d’evitar el sedentarisme que ens atrapa els caps de setmana . Apuntar-se a un camp de treball, ajudar en un banc d’aliments o treballar amb les ONG o parròquies és una forma immillorable de fer exercici físic . Hi ha una cosa que cal tenir clara: si estàs tot el dia movent-te acabaràs cremant calories .

9 . Munta en bici

Si substituïm el cotxe o el transport públic per la bicicleta en els nostres desplaçaments quotidians farem exercici gairebé sense adonar-nos i sense perdre gairebé temps . En totes les ciutats es pot anar en bicicleta si es prenen les degudes precaucions. A més , els caps de setmana, pots fer excursions amb la bici. És l’únic punt d’aquest llistat per al qual es necessita una inversió, però no és gran cosa: a les pàgines i botigues d’articles de segona mà hi ha bicicletes a puntades, per a tots els gustos i tots el preus.

10 . Practica ioga o Pilates a casa

Encara que per practicar ioga o Pilates el millor és apuntar-se a un curs, es tracta d’un tipus d’exercici que pots fer amb força facilitat a casa. L’únic que necessites és una mica d’espai, un matalàs i una pilota de goma si el que vols és practicar Pilates . Hi ha centenars de vídeos a internet i tota mena de llibres que pots consultar per realitzar els exercicis de forma correcta.

Scroll to top