You Are Here: Home » Salut » Aprimar-se caminant: el millor exercici per perdre pes

Aprimar-se caminant: el millor exercici per perdre pes

El millor exercici per aprimar-se és caminar: fàcil i gairabé no requereix cap equipament. Es tracta simplement de sortir a caminar, una manera adeqüada d’amillorar la nostra salut.

Caminar per aconseguir un ventre pla

Si el teu abdomen té una mica de greix extra és probable que tot el teu cos la tingui. El greix es distribueix sobre tots els músculs del cos, però s’acumula més en certes zones, com la teva panxa. El teu cos no pot eliminar greix només d’una àrea; és per això que per reduir les mesures de la teva zona abdominal has de cremar greix en tot el cos.

Els exercicis localitzats són importants, però ells sols no ajuden a aprimar el teu abdomen; només entrenen el múscul que està per sota del greix de manera que si cremar calories és el teu principal objectiu en començar a fer exercici, més endavant pots concentrar-te a tonificar la zona. Els exercicis cardiovasculars estan comprovats com la millor manera de perdre pes i el córrer és un dels més senzills i eficients. Si no tens la resistència per córrer, comença per caminar ràpidament o trotar, i veu al teu propi ritme, no et desesperis, a poc a poc ires millorant la teva condició física. Això també augmentés el teu metabolisme i et farà cremar més calories.

Beneficis de caminar

Mirem alguns dels beneficis de caminar :

 • Caminant es crema molt de greix. Caminant 30 a 60 minuts a una velocitat que porti el teu ritme cardíac a un 60% o 70 % de la seva capacitat crema un 85% de calories en forma de greix.
 • Caminant a un pas moderat per 30 – 60 minuts no només crema greixos acumulats sinó que construeix músculs que augmenten el teu metabolisme.
 • Estudis mèdics mostren que una caminada regular redueix el risc d’infarts cardíacs, càncer, diabetis i problemes de bufeta.
 • El caminar també promou la longevitat i redueix el risc de fractures de maluc en persones grans.
 • Caminar augmenta els teus nivells d’energia. Et permet exercitar a un pas constant i consistent, cremant greixos en el procés.

No estàs acostumat a cominar? Com començar

Hi ha algunes consideracions que has de prendre abans de començar un programa d’exercicis :

 • Primer, si tens algun problema de salut, consulta amb un metge.
 • Compra’t un bon parell de sabatilles per caminar, que se sentin còmodes i que s’ajustin bé als teus peus.
 • Aconsegueix una bona ruta per seguir, que sigui interessant i que et entretingui mentre camines.
 • Converteix el caminar en una prioritat. Fes espai a la teva agenda per als teus caminades i compleix-.
 • Tingues un pla B en cas de mal temps. Vés al gimnàs a caminar en un caminador o fes un altre tipus d’exercici aeròbic, però no et saltees una sessió d’exercicis.
 • Comença a poc a poc, i amb caminades curtes, ia mesura que desenvolupis força veu afegint intervals de 5 minuts.

Quan et sentis preparat, incrementa la teva velocitat i intenta caminar com a mínim 3 vegades per setmana.

Abans de posar-se a caminar: escalfament

Comença els teus caminades amb un escalfament. Això incrementa els nivells de oxigen i la circulació sanguínia del teu cos, escalfant els músculs i prevenint esquinços o altres ferides. Un bon escalfament és caminar a un pas moderat per 5 minuts, no importa si després vas a córrer o mantenir aquest pas, has de fer per evitar danyar els músculs, per entrar en calor i rentar l’àcid làctic de la teva sang, que és nociu.

Refredament

Durant els últims 3 a 5 minuts de la teva caminada, Realitza- a un pas suau o moderat, això et servirà com refredament. Per a què serveix això? Per disminuir els batecs del teu cor gradualment i evitar que la sang s’estanqui en certes part del cos com mans i peus. El refredament no només prevé marejos que ocorren quan la sang deixa de circular a la mateixa velocitat pel cervell abruptament, sinó que també evita canvis de pressió arterial sobtats, nàusees, rampes i evita ferides musculars.

Com es cremen calories caminant

La fórmula és : El teu pes x distància caminada = Energia gastada caminant.

El temps no importa tant com la distància, però si camines a major velocitat, cremaràs més calories per quilòmetre. Si camines poc a poc ( 4 km / h ) cremaràs unes 300 calories en una hora, però si augmentes la velocitat (6 km / h ) podràs cremar 360 i si corres ( 8 km / h ) entre 400 i 500 cal / hora. Dit això, si estàs començant a caminar, és millor que vagis augmentant la distància abans d’augmentar la velocitat.

Per cremar calories el millor és caminar llargues distàncies. Augmentes la teva massa muscular, sobretot a les cames, mentre augmentes les distàncies i els temps.

També pots incloure una mica d’entrenament al gimnàs amb peses per augmentar una mica la teva massa corporal i cremar així més calories per minut.

Una rutina útil

La següent rutina d’exercici pot servir per millorar la teva metabolisme i cremar més calories.

1) Fes 30 segons d’exercici fort com córrer.
2) Després 60 segons d’exercici moderat ( caminada ràpida o trotar ).
3) Repeteix la sèrie 5 a 10 vegades.
4) Fes una caminada suau durant 5 minuts per descansar i relaxar els músculs.

Una bona sessió d’exercici 3 vegades per setmana juntament amb una alimentació saludable, són més que suficient per començar a cremar greixos, així que, intenta-ho!

Caminar i una dieta equilibrada: una combinació efectiva

Una combinació de caminades o córrer i una dieta equilibrada són claus per perdre pes. Així que intenta seguir un règim d’exercicis juntament amb una dieta saludable i aviat aconseguiràs perdre pes i una millora en la teva salut.

Scroll to top