You Are Here: Home » Salut » Aprimar-se amb salut

Aprimar-se amb salut

Menjar sa equival a aprimar-se amb salut, aconseguint l’equilibri, evitant els desordres alimentaris i sense recuperar els quilos perduts.

Menjar de tot és la manera d’assegurar-se una alimentació equilibrada i una aportació completa de nutrients. I la nostra alimentació comença cada dia per l’esmorzar. L’esmorzar ha de ser complet i variat: no hi poden faltar lactis, cereals (pa o cereals d’esmorzar) i fruita, que ens ajuden a mantenir el rendiment físic i intel.lectual durant tot el dia. A més:

  • Fes cinc àpats al dia i evita la monotonia variant els aliments i la manera de preparar-los.
  • Menja al menys cinc racions de fruita i verdura al dia, ja que t’aporten vitamines, fibra i minerals necessaris pel correcte funcionament de l’organisme.
  • Augmenta el consum de fibra: llegums, cereals integrals, fruita, verdura i fruita seca són aliments amb molta fibra.
  • Redueix el consum de sucres, greixos animals i greixos trans: mantega, brioxeria, aperitius salats, embotits, refrescos, llaminadures, dolços, … aporten moltes calories i pocs nutrients.

No podem oblidar a més que l’exercici equilibra l’energia que ingerim. Caminar és un exercici sa i senzill; un passeig de 30 minuts cada dia i fer servir les escales en comptes de l’ascensor són petits gestos que el nostre cos agrairà.

Scroll to top